Paul Verveen

Vaste overtuigingen, we weten het toch zo zeker, maar hoe kan het dan dat resultaten toch uitblijven? Vaak is het zo dat wat jaren de kern van een succesvolle manier van werken is geweest, als leider of als organisatie, niet langer lijkt te werken. De collectief gegroeide manier van denken en doen maakt dan het objectief kijken naar de oorzaken en het zoeken naar de oplossingen bijzonder lastig. Samen leren beseffen waar u en uw organisatie uzelf vastzet en waar uw kansen op een tijdige, doelgerichte ontwikkeling mist is dan vaak de eerste stap. Door met u te meten waar uw organisatie nu onvoldoende evenwichtig ontwikkeld is om in uw markt te excelleren, zorgen we samen voor een stevig, resultaatgericht fundament voor prestatie-optimalisatie.

Paul Verveen

Mijn ervaring

Begrijpen en begrepen worden, that's the question. Ontwikkelen levert groeipijn op, vaak zelfs op meer plaatsen in de organisatie. Complexe uitdagingen bereik je meestal niet met simpele oplossingen. Als de harde aspecten (structuur/systemen) van de organisatie niet parallel worden opgepakt met de zachte aspecten (leiderschap, cultuur, skills), dan verandert wel het denken, maar meestal niet het doen. Uw uitdaging (strategie en visie) bepaalt welke organisatorische voorwaarden gewenst of noodzakelijk zijn en vereist bijna altijd een nieuwe combinatie van denken en doen. 

Door 35 jaar ervaring in alle rollen met organisatieverbetering ben ik er van overtuigd dat mens en organisatie elkaar keihard nodig hebben om optimaal samen uit de verf te komen.

Mijn stijl

Authentiek, gedreven, resultaatgericht, scherp, kritisch, meetbaar, menselijk. Hard voor de zaak en met hart voor de mensen. Vanuit uw vertrouwen wil ik samen met u bouwen aan een organisatie, waarin succes een bijna vanzelfsprekend gevolg is van het evenwicht tussen de succesfactoren engagement, consistentie, focus en toekomstgerichtheid.