Foresight Workshop 'Visie in Actie'- 22 juni 2017

Foresight Workshop 'Visie in Actie'- 22 juni 2017

Visie in actie, dat was precies wat deze workshop was. Een workshop waarin we aan de slag zijn gegaan om het belang te ontdekken en te ervaren van het doelgericht verbinden van het denken en het doen in organisaties.
Precies op deze 22 juni zouden nieuwe warmte records worden gebroken, maar dat weerhield een groep nieuwsgierige en enthousiaste relaties er niet van de reis naar De Valk De Biltsche Hoek te maken.

Warm was het, maar dat deed aan het enthousiasme gelukkig niets af.
Na een korte toelichting door Paul Verveen, zijn we gestart met de management game.
Peter van Lent gaf uitleg over de management game die we als groep spelen om daarmee zelf het belang te ervaren van goede afstemming van visie en acties, van denken en doen.
De groep startte enthousiast en voortvarend en na de 1e ronde werd al snel duidelijk dat zonder goede afstemming van de visie (het waarom), de acties geen samenhang en draagvlak hadden.

De tweede ronde kreeg daarom, op initiatief van de groep, een hele andere vorm, die juist gericht was op afstemming van visie en acties. Maar dan ervaar je weer hoe lastig het is elkaar echt te begrijpen en als je het al eens bent, om tot goede gedragen besluiten te komen.
Kortom het was net werk, wat daar gebeurt gebeurt ook in de game. De nabespreking maakt duidelijk dat het een leuke en snelle manier is om tot nieuwe inzichten te komen. 
Ondanks de tropische temperaturen werd er enthousiasme en actief meegedaan.

De  workshop werd afgesloten met een borrel en hapjes op een heerlijk buitenterras.  Alle deelnemers bleven gezellig napraten en er werden nieuwe kontakten gelegd.

Al snel moesten we het terras inruilen voor de bar toen een stevige regenbui het einde van een warme periode aankondigde.

Al met al een geslaagde workshop, we bedanken onze gasten voor hun komst en voor hun enthousiasme.
En voor wie geïnteresseerd is; op onze site kunt u inschrijven voor een volgende workshop.