Samen toekomstgericht werken

Veel Westerse productiebedrijven zijn hun voorsprong verloren aan de lage lonen landen.  Door het kostenleiderschap van deze landen werd concurreren op prijs onmogelijk en raakten zij verstrikt in de Commodity Trap. Gelukkig zijn er nog wel degelijk (productie)bedrijven die de voorsprong weten te behouden en niet in deze val lopen. Wat is het geheim van deze bedrijven? ? Het antwoord is: zorgen dat je product geen commodity wordt! 

De producten die we nog wél zelf produceren zijn vooral complexe en hoogwaardige, vaak samengestelde producten. Iedereen kan een LED lamp maken, maar niet iedereen kan een connected light system leveren voor de verlichting van fietspaden op het platteland. Als de Commodity Trap optreedt, is vaak de eerste pavlovreactie: alles moet lean. Toch is ook dit vaak slechts uitstel van executie.

Wat dan wel? Het antwoord is: continu verbeteren en innoveren. Continu daadwerkelijk waarde leren toevoegen aan uw producten en diensten is wat wij uiteindelijk bedoelen met samen innovatiever gaan denken en doen. Wilt u ook, net als bedrijven als Philips, Feilo-Sylvania, Royal HaskoningDHV of Apple, de Commodity Trap voorblijven, bespreek dan eens met ons wat wij u op dit gebied te bieden hebben.

Lees meer over Product Leadership: