Verbindend Leiderschap

Verbindend Leiderschap is een uniek ontwikkelconcept. Is het een leiderschapsprogramma, is het een coachtraject, is het on-the-job training, is het een afdelings- of organisatieverbeterprogramma? Nee, het is een bijzonder elegante, geïntegreerde ontwikkeloplossing waarbij  de ontwikkeling van de leider op al doende lerende wijze (action learning) wordt gekoppeld aan de prestatieverbetering van zijn/haar afdeling/organisatie.

Aansluitend bij het gedachtegoed van Jim Collins Good to Great ontwikkelt de leider zich zo tot een evenwichtige en authentieke persoonlijkheid, die de vier succesfactoren van de organisatie, te weten engagement, consistentie, high-focus en toekomstgerichtheid, op het juiste niveau met elkaar in evenwicht weet te brengen. Hij/zij leert hoe de eigen afdeling/organisatie te ontwikkelen is door de ECHT-methode® voor prestatie-optimalisatie toe te passen. Prestatie-optimalisatie van zowel de afdeling als de leider is zo door het doelgericht verbinden van het denken en doen het resultaat. De intensieve begeleiding door een ECHT® gecertificeerde adviseur/coach waarborgt dit proces. Twee vliegen in één klap. Een level 4/5 dienend en verbindend leider en een optimaal presterende afdeling/organisatie als resultaat.

Door gebruik te maken van de ECHT-methode® voor organisatie- en leiderschapssynchronisatie weet uw leidinggevende exact wat hij/zij anders, meer of minder of zelfs niet meer moet gaan doen om de afdeling beter te laten presteren. Onderdelen van deze ontwikkeloplossing zijn onder meer een 360-graden ECHT® leiderschapsmeting, gerichte leiderschapscoaching, projectsupervisie en -begeleiding, een ECHT® organisatie-prestatiemeting en een businessplan op 1A4 (OGSM aanpak).

Dit ontwikkeltraject kan zowel individueel, incompany of intercompany (groepjes van minimaal 4 personen) worden georganiseerd. Voor meer informatie download de pdf hieronder.

Foresight Consulting is een gelicenseerde Silver-partner van ECHT-methode® Nederland.

Lees meer over Leadership Excellence: