Samen van nieuwe ideeën tot succesvolle innovaties

Als onderdeel van hun productleadership strategie binnen een toonaangevend ingenieursbureau wilde het managementteam van dit onderdeel het ontwikkelen van onderscheidende diensten en oplossingen tot een meer reguliere activiteit zien te maken. Hoe pakken we ideeën, vaak in de praktische samenwerking met de klant ontstaan, op een juiste wijze op, steeds met een scherp oog voor de potentiële meerwaarde voor de markt of zelfs in samenwerking of cocreatie met de klant? Met deze vraag benaderden zij Foresight Consulting.

Foresight heeft ons, met hun Winnoveren-aanpak, geholpen hoe we nieuwe ideeën naar succesvolle innovaties kunnen vertalen.

Aad van Duyvenvoorde, Director Advisory Group Drinking Water at Royal HaskoningDHV

Tijdens een trial-traject  van een half jaar op basis van de Winnoveren®-aanpak, begon een proefgroep al doende te ervaren hoe dit doelgerichte exploratieproces dient te verlopen om succesvolle innovaties op te leveren. Parallel werd de nieuw benoemde proceseigenaar gecoacht om ervoor te zorgen dat dit proces voortaan tot een vast onderdeel van het bedrijfsmodel zou gaan behoren. Sindsdien zijn er al meerdere succesvolle proposities uit hun Winnoveren-koker tevoorschijn gekomen.